• Verloskundige Den Haag

Folders

Zwanger!

thumbnail of 010090_106661_Bro_Zwanger_V3   thumbnail of Brochure_Pregnant_ENG_june_2016

Via http://deverloskundige.nl/over-de-verloskundige/subtekstpagina/183/zwanger/

Kraamzorg

thumbnail of kraamzorg_NEDERLANDS  thumbnail of kraamzorg_ENGELS  thumbnail of kraamzorg_FRANS  thumbnail of kraamzorg_PAPIAMENTO  thumbnail of kraamzorg_SPAANS  thumbnail of kraamzorg_TURKS  thumbnail of kraamzorg_ARABISCH

Via http://deverloskundige.nl/over-de-verloskundige/subtekstpagina/180/kraamzorg/

www.veiligheid.nl/kinderen ; alles over (kind)veiligheid in en om het huis

www.deverloskundige.nl ; zeer goede informatieve website van de beroepsvereniging van verloskundige

http://www.drugsinfo.nl/publiek/vruchtbaarheid-en-zwangerschap/risico-per-fase/zwangerschap) ; de gevaren van drugs tijdens de zwangerschap

www.geboortehotel.com ; het kraamhotel van het HAGA leyweg ziekenhuis

Informatiefolder Zwanger: alles wat je moet weten en regelen als je zwanger bent. Dit boekje ontvang je ook van ons bij je eerste afspraak. Zoniet, vraag er gerust naar.

Zwangerwijzer.nl : hulpmiddel om inzicht te krijgen in je gezondheid en leefstijl om zo mogelijke risico’s voor de zwangerschap op te sporen. Dit is een vragenlijst die je anoniem kunt invullen. Er is een aparte vragenlijst voor  mannen en vrouwen. Op deze site kun je de folder ook in diverse talen downloaden ( klik op downloaden in de paarse balk)

NIPT: De NIPT (Niet Invasieve Prenatale Test) is een nieuwe test waarbij het bloed van de moeder wordt gebruikt om in het laboratorium te testen of het ongeboren kind mogelijk down-, edwards- of patausyndroom heeft.

Zwangerschapswens: Wil je zwanger worden maar wil je eerst informatie over een gezonde leefstijl en wat je kunt doen om de kans op een gezonde zwangerschap zoveel mogelijk te vergroten? Kijk dan op de site www.strakszwangerworden.nl. Ook weer in verschillende talen.

RIVM: Rijksinstituut voor volksgezondheid en milieu. Op deze site kun je heel veel informatie vinden op het gebied van aandoeningen/ziektes/preventie/ medicijnen etc.

Hielprik : als je kindje een paar dagen oud is, komen wij de hielprik doen. klik hier voor meer informatie. Ook in andere talen beschikbaar via deze site.

Links

Screeningsecho bij 20 weken: Ook de 20 wekenecho is een onderdeel van de prenatale screening om eventuele afwijkingen op te sporen.

KNOV: Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen. Hier vind je allerlei informatiefolders en links naar interessante websites. Ook vind je hier het adres van de klachtencommissie.

La Leche League: voor informatie over en begeleiding bij borstvoeding.

STAP: STichting Alcohol Preventie

UWV: instantie die informeert over rechten en plichten van werkgever en werknemer bij zwangerschap

Voedingscentrum: alles over gezonde voeding

Erfocentrum: informatie over erfelijkheid en zwangerschap

Stichting MOOI: hulp aan jonge (aanstaande) moeders

Anticonceptie