Echo in Den Haag laten maken

Als je op zoek bent naar een verloskundigenpraktijk om een echo te laten maken in de omgeving van Den Haag, zit je bij Verloskundigenpraktijk Otis helemaal goed! Hier kun je in een zeer fijne en ongedwongen sfeer echo’s laten maken zodat je op je gemak van je aanstaande baby kunt genieten. Normaal gesproken krijg je meerdere echo’s tijdens je zwangerschap. Wil je vaker naar je ongeboren baby kijken of maak je je ergens zorgen om, dan ben je bij ons ook van harte welkom. Daarnaast biedt Verloskundingenpraktijk Otis zorg op maat bij de kinderwens, zwangerschap, bevalling en de kraamtijd. Wij willen het beste voor jou en je (aankomende) gezin!

Verschillende soorten echo’s

Je bent bij Verloskundigenpraktijk Otis welkom voor verschillende soorten echo’s. Wij bieden naast medische echo’s ook pretecho’s. Bij de medische echo kun je denken aan een vroege vitaliteitsecho, een termijn echo, de 20-weken screenings echo,een groei-echo of een liggingsecho. Met een pretecho wordt een echo bedoeld die je voor jouw plezier laat maken, bijvoorbeeld om het geslacht te bepalen. Na afloop krijg je foto’s van de echo of een USB-stick mee. Zo kun je thuis nog nagenieten. Voor het maken van een pretecho heb je geen verwijzing nodig. Voor de medische echo zorgen wij voor de verwijzing.

Over Verloskundigenpraktijk Otis

Verloskundigenpraktijk Otis is een vooruitstrevende praktijk in Den Haag die aanstaande ouders ondersteunen tijdens de zwangerschap, bevalling en kraambed. De praktijk wordt geleid door een team van drie zeer ervaren verloskundigen. Persoonlijke aandacht is onze eerste prioriteit. We hebben nog even alle punten op een rijtje gezet waarom je bij Verloskundigenpraktijk Otis aan het juiste adres bent tijdens en na je zwangerschap:

 • Antwoorden op al je vragen;
 • Meerdere controles tijdens de zwangerschap;
 • Professionele begeleiding;
 • 24/7 bereikbaar;
 • Aantoonbare kwaliteit – KNOV en Kwaliteitsregister Verloskundigen;
 • Goede samenwerking met Verloskundigen Samenwerkingsverbanden regio Den Haag.

Meer informative of contact opnemen?

Wil je meer informatie over het laten maken van een echo bij Verloskundigenpraktijk Otis of wil je je gelijk inschrijven? Dat kan! Voor vragen kun je contact opnemen via de contactpagina. Als je liever gelijk een afspraak wil maken kun je dagelijks bellen naar 06 19 20 13 26. Heb je een spoedgeval? Dan kun je bellen naar 06 22 29 67 40.

Welke echo's worden vergoed?

De echo’s die worden vergoed, is afhankelijk van jouw zorgverzekering en de medische noodzaak. Over het algemeen worden deze echo’s vaak vergoed door zorgverzekeringen:

Zwangerschapsecho’s:

  • Zwangerschapsecho’s worden doorgaans vergoed, omdat ze essentieel zijn voor het volgen van de gezondheid en ontwikkeling van de foetus tijdens de zwangerschap. Dit omvat termijnecho’s, 20-weken echo’s en eventuele vervolgscans.

Diagnostische echo’s:

  • Echo’s die worden gebruikt voor diagnostische doeleinden, zoals het in beeld brengen van interne organen, kunnen ook worden vergoed.

Medische monitoring:

  Echo’s die worden gebruikt voor het monitoren van medische aandoeningen, zoals het volgen van de groei van tumoren of cysten, kunnen ook worden vergoed als ze door uw arts zijn voorgeschreven.
Hoeveel betaal je voor een echo?

zorgverlener en uw zorgverzekeringspolis. In Nederland worden veel medisch noodzakelijke echo’s vergoed door zorgverzekeringen, waardoor je mogelijk geen directe kosten hoeft te betalen. Afhankelijk van je zorgverzekering kan het zijn dat niet alles wordt vergoed, dan valt het onder je eigen risico of eigen bijdrage. Voor specifieke informatie kun je contact opnemen met de zorgverzekeraar.

Kan je zomaar een echo laten maken?

Tegenwoordig is het mogelijk om zonder medische aanleiding een extra echo te laten maken. Dit wordt ook wel een pret echo genoemd. Het verschil is namelijk dat je geen verwijsbriefje van je verloskundige of gynaecoloog nodig hebt. Je vraagt deze echo op eigen initiatief aan.

Hoe snel kun je een echo laten maken?

echografieën, zo snel mogelijk uit te voeren, vooral als er sprake is van een urgente medische behoefte.
In sommige gevallen kan het mogelijk zijn om op korte termijn een echografie te laten maken, vooral als je situatie als dringend wordt beschouwd door uw behandelend arts. In andere gevallen kan er mogelijk een wachttijd zijn van enkele dagen tot weken, afhankelijk van de beschikbaarheid van apparatuur, zorgverleners en afspraakmogelijkheden.