Verloskundige praktijk in Rijswijk gezocht?

Gepassioneerde verloskundige praktijk in Rijswijk gezocht? Ben je zwanger en wil je er zeker van zijn dat je op een fijne, veilige plek terecht kan tijdens de zwangerschap, je bevalling, maar ook wanneer je kindje er is? Dan is Verloskundigenpraktijk Otis al jarenlang op rij de beste keuze als je van een persoonlijke aanpak houdt! De praktijk bestaat uit een ervaren en bevlogen team van drie verloskundigen in Rijswijk die inmiddels al meer dan 30 jaar nauw samenwerken.

“Samen met jullie brengen we de mogelijkheden en wensen in kaart om de voorbereiding op jullie kindje een goede en unieke ervaring te laten zijn.”

Den Haag is van oudsher onze thuisbasis, maar wij werken ook als verloskundigen in Rijswijk, Wateringen, Delft en in overleg ook in de randgemeenten. Hierdoor is er altijd wel een spreekuurlocatie bij jou in de buurt te vinden. Wil je weten waar je de dichtstbijzijnde locatie kan vinden? Kijk gerust op onze website voor al onze locaties in de omgeving van Den Haag.

Direct inschrijven Stel jouw vraag

Belverzoek indienen

Otis is jouw verloskundige praktijk in Rijswijk

Het team van verloskundige praktijk Otis in Rijswijk staat voor je klaar en wil altijd het beste voor jou en je gezin. Als verloskundige in deze omgeving kun je bij ons dan ook altijd rekenen op de volgende punten:

  • Antwoorden op al je vragen
  • Eventuele nacontrole is altijd mogelijk
  • Meerdere controles tijdens de zwangerschap
  • In samenwerking met Verloskundigen Samenwerkingsverbanden regio Den Haag
  • Hulp van de bevalling
  • Aantoonbare kwaliteit – KNOV en Kwaliteitsregister Verloskundigen

Wanneer kan ik een afspraak maken met een verloskundige?

Wij kunnen ons goed voorstellen dat een eerste zwangerschap erg spannend is. Alle indrukken zijn nieuw, er zijn tal van zaken om te regelen en waar moet je precies beginnen? Je kunt zonder een verwijzing een afspraak maken met een verloskundigenpraktijk op het moment dat je weet dat je zwanger bent. Vervolgens plant de verloskundige in Rijswijk de eerste afspraak rond de achtste of tiende week van je zwangerschap in.

Wat kan ik verwachten bij de eerste afspraak?

Je komt voor de eerste keer naar de verloskundige praktijk in Rijswijk, maar wat kan je precies verwachten bij zo’n eerste afspraak? De eerste controle duurt ongeveer 45 minuten. Ten eerste vindt er een uitgebreide controle plaats en zal een van onze verloskundigen je veel vragen stellen. Daarom is het goed om alvast na te denken over de antwoorden op sommige van deze vragen:

  • Je medische voorgeschiedenis zoals chronische ziektes, operaties, medicijnen en allergieën
  • De medische geschiedenis van je familie in het geval van erfelijke of chronische ziektes
  • Persoonlijke informatie zoals leeftijd, beroep, voeding, beweging en gewoontes (denk aan roken en drinken)
  • Je gynaecologische geschiedenis zoals je menstruatiecyclus, gebruik van anticonceptie, eventuele miskramen, abortussen of geboortes

Ook meet de verloskundige je bloeddruk op, wordt je urine onderzocht en speelt je gewicht een rol. Daarnaast ontvang je veel informatie over de zwangerschap en de bevalling. Kortom: er gebeurt heel wat tijdens je eerste bezoek aan de verloskundige praktijk in Rijswijk.

Vervolgafspraken

Natuurlijk volgen er na je eerste bezoek vervolgafspraken. Deze zullen elke vier weken plaatsvinden, maar naarmate je bevalling dichterbij komt, ga je ook vaker naar de verloskundige in Rijswijk of krijg je thuis van ons een bezoek. Tijdens de vervolgafspraken controleert de verloskundige de groei en de hartslag van de baby, de grootte van je baarmoeder, je bloeddruk en de ligging van je baby in je baarmoeder. Maar ook jullie als (toekomstige) ouders staan hier centraal: wij willen namelijk ook weten hoe het met jullie gaat.

Van begin tot eind

Wij staan jou en je partner bij van begin tot eind. Zowel bij een kinderwens, als tijdens de zwangerschap, bevalling en de kraamperiode. Bevallen van een kindje is een mooie en grote gebeurtenis, dat begrijpen wij. Daarom staan we je tijdens deze periode zo goed mogelijk bij. Natuurlijk in de vorm van controles, maar ook in de vorm van advies over leefstijl en zwangerschap. Neem gerust contact op met een verloskundige in Rijswijk.

foto van 3 verloskundigen lopen

Wij werken aan kwaliteit

Bij Verloskundigenpraktijk Otis kan je te allen tijde rekenen op kwaliteit. Als organisatie zijn wij aangesloten bij de beroepsorganisatie KNOV en het Kwaliteitsregister Verloskundigen. Daarnaast nemen wij deel aan de Verloskundigen SamenwerkingsVerbanden regio Den Haag (een samenwerking met onder andere het Westeinde ziekenhuis en het HagaZiekenhuis). Deze combinatie zorgt ervoor dat wij jou en je partner altijd zo goed mogelijk kunnen helpen en de beste zorg voor moeder en kind kunnen bieden. Wij zijn een ervaren verloskundige praktijk in Rijswijk.

Vooruitstrevende praktijk in Rijswijk

Als vooruitstrevende praktijk willen wij aanstaande ouders van dienst zijn tijdens de zwangerschap, de bevalling en de daarop volgende kraamperiode. Dit doet ons team van de gespecialiseerde verloskundige praktijk in Rijswijk door jullie professionele ondersteuning en begeleiding te bieden.

Jullie persoonlijke wensen staan daarbij voor ons voorop. Wij zorgen er altijd voor dat we met jullie om de tafel zitten om al jullie mogelijkheden en wensen te bespreken. Zo kunnen jullie op een prettige en unieke manier voorbereid worden op de komst van jullie kindje. De verloskundige in Rijswijk van Otis is te bereiken via telefoon en e-mail. Maar je kunt ook gerust langskomen bij de verloskundigenpraktijk.

Drie vakbekwame verloskundigen

Verloskundigenpraktijk Otis wordt gerund door drie gepassioneerde verloskundigen in Rijswijk: Marjet Oostveen, Myriam van de Pas en Veronique Reitz. Ze zijn perfect op elkaar ingewerkt en gaan altijd voor de beste kwaliteit en ervaring voor hun patiënten. Ervaar zelf de prettige en professionele begeleiding en persoonlijke benadering van onze professionele medewerkers.

verloskundige marjet oostveen

Marjet

Zo is Marjet al sinds 1984 aan het werk in onze praktijk. Ooit begon zij in een duopraktijk samen met haar toenmalige collega Mieke Gouw. Inmiddels werkt zij alweer ruim 30 jaar als verloskundige in Rijswijk bij Otis. Zij brengt naast haar jarenlange ervaring ook veel kennis de praktijk binnen.

Voordat ze met de studie Verloskunde startte, haalde ze eerst haar diploma voor “Voeding en diëtetiek”. Daarbij is Marjet ook opgeleid als massagespecialist. Dit komt goed van pas en haar massage vaardigheden worden veelvuldig ingezet bij bevallingen.

verloskundige myriam van de pas

Myriam

Myriam studeerde in 1992 in België af als verloskundige, waarna zij gelijk bij Otis ging werken. Inmiddels heeft zij eveneens een schat aan ervaring opgebouwd als verloskundige in Rijswijk.

verloskundige Veronique Reitz

Veronique

Toen Veronique haar carrière begon als klinische verloskundige werkte zij nog in een Frans ziekenhuis. Frans is dan ook haar moedertaal. Zij vestigde zich eveneens in 1992 in Den Haag en kwam toen de praktijk versterken. Naast haar ervaring als verloskundige is Veronique ook opgeleid om vrouwen en hun partners bij te staan bij hun kinderwens.

Schrijf je in bij onze praktijk in Rijswijk

Otis is er voor al jouw vragen rondom de geboorte van jouw kindje. Schrijf je in bij onze verloskundigenpraktijk in Rijswijk, Wateringen of Delft en maak kennis met ons. Je kan rekenen op de kwaliteit van onze verloskundigen.

Heb je nog vragen? Vul dan vrijblijvend ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op. Wil je liever direct persoonlijk contact? Neem dan telefonisch contact met ons op via ons telefoonnummer 06-19201326. Ook voor het maken van een afspraak kun je bellen naar dit telefoonnummer. Verloskundigenpraktijk Otis is ook actief op Facebook en Instagram.

Neem direct contact op!

Veelgestelde vragen

Kan ik een zwangerschapsverklaring aanvragen?

Een zwangerschapsverklaring is een verklaring van de verloskundige, waarin staat dat je zwanger bent en wanneer de uitgerekende datum is. Hiermee kun jij je zwangerschapsverlof regelen. Zorg dat je deze verklaring in je eigen administratie bewaart. Dit kan je bij Otis aanvragen door een belverzoek in te dienen of te mailen naar: praktijkotis@hetnet.nl.

Wanneer moet ik absoluut de verloskundige bellen?

Op onze signalenkaart staat duidelijk wanneer je ons direct moet bellen. Twijfel bij de genoemde signalen dan ook niet en neem direct contact met ons op.

Mag ik vrijen in de zwangerschap?

Seks in je zwangerschap kan en mag gewoon. Het kan geen miskraam of beschadiging bij de baby veroorzaken. Je baby zit volledig beschermd in jouw buik, hij wiebelt alleen maar heen en weer. Je baby merkt het wel als jij klaarkomt. Masturbatie kan ook geen enkel kwaad, het kan juist voor ontspanning zorgen. Je mag alleen geen seks hebben tijdens de zwangerschap als je last hebt van bloedverlies of je vliezen zijn gebroken.
De beleving van intimiteit en seksualiteit tijdens de zwangerschap wisselt per persoon en per zwangerschap. Ondervind je problemen of heb je vragen over seksualiteit? Dan kun je dit altijd bespreken met ons. Meer lezen over seks? Lees dan de online folder.

Tot wanneer moet ik foliumzuur slikken?

Het wordt aangeraden om met 0,4mg foliumzuur te starten vanaf het moment dat je stopt met anticonceptie en je zwanger wilt worden tot en met de 10e week van je zwangerschap.