Verloskundigen in Wateringen

Zoek je een ervaren verloskundige in Wateringen? Verloskundigenpraktijk Otis bestaat uit een gepassioneerd en ervaren team dat inmiddels al 30 jaar samenwerkt. Van oudsher is Den Haag onze thuisbasis, maar wij werken ook in Wateringen, Rijswijk en in overleg in de randgemeenten. Hierdoor is er altijd een spreekuurlocatie bij jou in de buurt te vinden.

Ben jij op zoek naar een verloskundigenpraktijk in Wateringen? Neem dan contact met ons op en kom naar een van onze spreekuurlocaties. Je kan je natuurlijk ook meteen bij ons inschrijven, dan laten wij zo snel mogelijk van ons horen.

Direct inschrijven Stel jouw vraag

Belverzoek indienen

Waarom kiezen voor verloskundigenpraktijk Otis?

Ons team van verloskundigen staat voor je klaar. We willen altijd het beste voor jou en je gezin. Bij onze verloskundigenpraktijk in Wateringen kan je altijd op de volgende punten rekenen:

  • Een kleinschalig en gezellig team
  • Een vast team van verloskundigen tijdens de zwangerschap
  • 24/7 bereikbaar en antwoorden op al je vragen
  • Persoonlijke aandacht
  • Avondspreekuur in de praktijk
  • Meerdere controles tijdens de zwangerschap
  • Ook voor kraambedcontroles als je bij de gynaecoloog loopt

Controles in onze verloskundigenpraktijk in Wateringen

De eerste controle in onze praktijk doen wij zo snel mogelijk na je inschrijving. Zo’n afspraak duurt ongeveer 45 minuten. We stellen vragen over je gezondheid en de gezondheid van je partner en familieleden. Ook vragen we naar eventuele eerdere zwangerschappen en bevallingen. We krijgen tijdens een eerste controle graag een indruk van je leefomstandigheden. We bepalen ook hoe lang je ongeveer al zwanger bent en vervolgens meten we je bloeddruk en gewicht. De verloskundige doet uitwendig onderzoek om de grootte van de baarmoeder te bepalen en indien mogelijk naar de hartslag van de baby te luisteren.

Na de eerste controle volgen er natuurlijk meerdere. Tijdens alle controles meten we je bloeddruk, wegen we je, bepalen we de groei van de baarmoeder (en dus ook die van de baby) en luisteren we naar het hartje. Vanaf ongeveer 28 weken kunnen we ook de ligging van de baby bepalen. Bij alle controles mag je natuurlijk vragen stellen, we geven je graag alle informatie die je nodig hebt. Ook regelt de verloskundige samen met jou de kraamzorg, inschrijving bij een ziekenhuis, voorbereiding op de bevalling, welke voeding je wilt geven en we vertellen je wanneer je ons moet bellen als er wat is.

foto van 3 verloskundigen lopen

Wie zijn wij

Ons team in Wateringen bestaat uit drie vaste verloskundigen. Namelijk Marjet Oosterveen, Myriam van de Pas en Veronique Reitz. Omdat wij het belangrijk vinden om een bijdrage aan de opleiding van nieuwe verloskundigen te leveren, zijn er bij ons in de praktijk meestal ook stagiairs. In de wachtkamer houden we je altijd op de hoogte van de eventuele aanwezigheid van een verloskundige in opleiding. Als jij liever niet hebt dat de stagiair aanwezig is bij een controle mag je dat altijd aangeven.

Ervaren verloskundige in Wateringen

Een ervaren verloskundige in Wateringen kan je bij Otis vinden. Kwaliteit is voor ons erg belangrijk, want we willen jou graag goed begeleiden tijdens je zwangerschap. Als organisatie zijn wij aangesloten bij de KNOV (onze beroepsorganisatie) en het kwaliteitsregister Verloskundigen. Daarnaast nemen wij deel aan de Verloskundigen SamenwerkingsVerbanden regio Den Haag (samenwerking met onder andere het HagaZiekenhuis en Westeinde ziekenhuis). Door deze combinatie kunnen we jou altijd zo goed mogelijk helpen.

Schrijf je in bij Otis

Onze verloskundigen in Wateringen helpen je graag met al je vragen rondom de geboorte van jouw kindje. Zou je meer informatie willen en heb je vragen? Neem gerust contact met ons op, we staan altijd voor je klaar.

Wil je graag door een ervaren verloskundige in Wateringen begeleid worden? Dan kan jij je vandaag nog bij ons inschrijven. Liever direct persoonlijk contact? Bel ons dan via telefoonnummer 316 – 19201326. Dan zien we je binnenkort graag in onze praktijk.

Neem direct contact op!

Veelgestelde vragen

Wat doet een verloskundige?

Een verloskundige begeleidt jou en je partner zowel voor, tijdens als na je zwangerschap. Zij zet zich in om jou en jouw kind de best mogelijke zorg te bieden. De verloskundige controleert de gezondheid van jou en je baby, maar praat ook met jou (en je partner) over hoe je je voelt tijdens je zwangerschap en kraambed.

De verloskundige is er om te luisteren en te adviseren. Maak je je zorgen over bijvoorbeeld je zwangerschap, bevalling, moederschap of je toekomstige relatie met je partner? Bespreek met je verloskundige al je vragen, verwachtingen, wensen en mogelijk angsten.

Wanneer krijg je de eerste symptomen van zwangerschap?

Een paar weken na de bevruchting kun je al de eerste tekenen van je zwangerschap voelen.

Zo kun je gevoelige borsten krijgen, of misselijk zijn, of heel moe. Dit zijn normale klachten en zijn bij elke zwangere verschillend. Als je deze klachten niet hebt, is dat dus ook geen probleem.

Hoe kun je zwangerschapsverlof regelen?

Een zwangerschapsverklaring kun je opvragen bij je verloskundige. Hierop staat je uitgekende datum. Deze geef je aan je werkgever.

Met een zwangerschapsverklaring kan je werkgever een zwangerschapsuitkering voor je aanvragen. Je verlof gaat meestal 4 tot 6 weken voor je uitgerekende datum in. Je totale verlof is 16 weken.

Waar is foliumzuur tijdens een zwangerschap goed voor?

Om de kans op afwijkingen vroeg in de zwangerschap te verkleinen, slik je extra foliumzuur. Foliumzuur verlaagt namelijk het risico op afwijkingen aan de neurale buis. De neurale buis is bij een ongeboren baby het begin van het ruggenmerg en de hersenen. Afwijkingen in het ruggenmerg of de hersenen kunnen optreden tijdens de zwangerschap als er iets misgaat tijdens de aanmaak en ontwikkeling van de neurale buis ( bijvoorbeeld een open rug, een open schedel, een hazenlip of een open gehemelte).

Foliumzuur is Vitamine B11. Tot en met de 10e week van je zwangerschap slik je elke dag een tablet foliumzuur van 0,4-0,5 mg foliumzuur. Deze tabletten zijn zonder recept verkrijgbaar bij elke drogist of apotheek.

Begin met het slikken zodra je een kinderwens hebt, dus al voor dat je zwanger bent.