Wie zijn wij?

Het team van Verloskundigenpraktijk Otis:

Marjet Oostveen

Marjet is al vanaf 1984 werkzaam bij praktijk Otis. Zij is begonnen als duopraktijk met haar toenmalig collega Mieke Gouw.

Na mijn middelbare school wist ik niet wat ik wilde studeren. Mijn moeder raadde me aan om de opleiding tot verloskundige te kiezen. Zij dacht dat het vak van verloskundige goed bij me zou passen. Ik schreef me in en werd aangenomen. Dat was spannend, want er waren maar 20 plaatsen voor 250 sollicitanten.   Mijn moeder had gelijk: ik ben al bijna 40 jaar verloskundige en het verveelt me geen moment. Sinds 1984 begeleid ik aanstaande moeders op weg naar het moederschap bij praktijk Otis in Den Haag. Hagenees, Hagenaar of Hageniet – iedereen is welkom! 

Na bijna 40 jaar ervaring weet ik hoe belangrijk het is voor aanstaande moeders om als mens gezien en gehoord te worden.  Ik ben naast verloskundige ook diëtiste en gespecialiseerde masseuse.  

Myriam van de Pas

Myriam is in 1992 in België afgestudeerd als verloskundige en is toen direct bij praktijk Otis gaan werken.

Na de HBO-V (verpleegkunde) ben ik direct verder gaan studeren tot verloskundige. Na mijn afstuderen ben ik verhuisd van Tilburg naar Den Haag. Op mijn 22e begonnen als verloskundige en nu dus alweer bijna 30 jaar werkzaam in dezelfde praktijk in Den Haag. In de verloskunde is geen dag hetzelfde. Zorg op maat, samen kijken wat jullie wensen en verwachtingen zijn. Ik vind het belangrijk dat je je gehoord voelt en vol vertrouwen naar je bevalling en ouderschap toewerkt. Wat kunnen jullie van mij verwachten? Aandacht, een luisterend oor, geduld en een beetje humor op z’n tijd.

 

Veronique Reitz

Veronique is haar carrière begonnen als klinisch verloskundige in een ziekenhuis in Frankrijk. Frans is haar moedertaal. Veronique heeft zich in 1992 gevestigd in Den Haag bij praktijk Otis. Veronique is tevens opgeleid om vrouwen en hun partners te begeleiden bij hun kinderwens (preconceptioneel advies)

Waarneemsters

Onze vaste waarneemster heet Irene González-Frankce. Zij is in maart 2022 bij ons gestart. Je kunt Irene tegen komen tijdens het spreekuur en tijdens de diensten (bevallingen en kraambedvisites)

 

Stagiaires

Wij vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de opleiding van nieuwe verloskundigen. In samenwerking met de Verloskunde Academie in Rotterdam begeleiden wij verloskundigen in opleiding. In de wachtkamer en op Facebook houden we je op de hoogte van de eventuele aanwezigheid van een verloskundige in opleiding. Heb je liever niet dat de student aanwezig is, kun je dat uiteraard aangeven.

Waarom kiezen voor ons?

  • Een vast team van verloskundigen tijdens de zwangerschap
  • Professionele begeleiding
  • Avondspreekuur
  • Meerdere spreekuurlocaties
  • 24/7 bereikbaar
  • Persoonlijke aandacht staat voorop
  • Goede samenwerking met de Haagse ziekenhuizen
  • Aantoonbare kwaliteit – KNOV en Kwaliteitsregister Verloskundigen