Preconceptie advies/kinderwensspreekuur

Een specifiek spreekuur gericht op vrouwen (en partners) die de wens hebben zwanger te worden. Uit onderzoek is gebleken dat de tijd voorafgaand aan een zwangerschap invloed kan hebben op het verloop van een zwangerschap en de gezondheid van het toekomstige kind. 

puur kinderfotografie voor verloskundigen assendelft

De gezondheid en leefstijl van beide partners speelt een grote rol hierin. Tevens is uit onderzoek gebleken dat door van te voren met een aantal factoren rekening te houden de kans op een miskraam vermindert.

Op het kinderwensspreekuur wordt er voorlichting en persoonlijk advies gegeven over gezond zwanger worden én zijn. Er wordt gesproken over hoe je de kans op een gezond kind kunt vergroten door bijvoorbeeld het slikken van foliumzuur, het nut van gezond en gevarieerd eten, mogelijk medicijngebruik, gezondheidsrisico’s die in jouw omgeving spelen en de schadelijke gevolgen van drank, drugs en/of roken. Maar ook jouw vragen, wensen, angsten en/of twijfels staan tijdens het kinderwensspreekuur centraal. Mocht het nodig zijn, dan kunnen wij u verwijzen naar een gynaecoloog of academisch ziekenhuis voor erfelijkheidsonderzoek.

Vragenlijst invullen

Als leidraad voor het kinderwensspreekuur gebruiken wij een vragenlijst van Zwangerwijzer. De vragen op deze lijst geven ons een duidelijk beeld over de mogelijke risicofactoren die bij jou, je partner en/of in de familie spelen, zodat wij daar tijdens het gesprek aandacht aan kunnen besteden.